Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zielona bruschetta z groszkiem i kremowym serkiem"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 220
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 220
Składniki
25 minut • 4 porcje • 412 kcal/porcja • 5 zł/porcja
Rozgrzej patelnię grillową, każdą kromkę spryskaj lub starannie skrop oliwą. Grilluj z każdej strony około 2 minut, aż grzanki ładnie się zrumienią.
Podgotuj groszek i połówki szparagów (ok. 30 sekund). Wyjmij z garnka i przelej zimną wodą.
Połowę groszku zmiksuj z kremowym serkiem, np. Bieluchem, listkami mięty (kilka odłóż do posypania) dodaj sok z cytryny do smaku. Kawałki szparagów wymieszaj z pozostałym groszkiem, polej oliwą i odrobiną soku z cytryny. Delikatnie wymieszaj.
Na każdą kromkę nakładaj porcję zielonego serka, groszku i kawałki szparagów. Po wierzchu posyp tartym parmezanem i miętą.Źródło: Olivia