Do góry

Śniadania Przepis na:

zielona frittata

zielona frittata

Autor:

Przepisów i artykułów: 161 Ocena: 1367

Dodano:

Odsłon: 648

szybka wersja omletowa,tu z moimi ulubionymi warzywami

Składniki

  • jajka 6 szt
  • mała cukinia
  • cebulka
  • Czosnek
  • papryka peperoni
  • mała łyżeczka maki
  • mleko 100 ml
  • Masło
  • olej rzepakowy
  • świeży rozmaryn
  • zielona pietruszka
  • szpinak garść świeżych liści
  • sòl młynek
  • mix pieprzòw młynek
  • chilli młynek
  • oliwa z oliwek czosnkowa
1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. jajka roztrzepujemy w misce,,dodajemy odrobinę màki,mleko i przyprawiamy,na chwilę odstawiamy

  2. cukinię kroimy w cieniutkie plasterki,peperoni też,miażdżymy czosnek i drobno kroimy,cebulka w piòrka,siekamy świeże zioła

  3. na patelni klarujemy masło z odrobinà oleju,wrzucamy najpierw czosnek z cebulkà i peperoni,delikatnie szklimy i wrzucamy dalej cukinię i szpinak i garść świeżych ziòł
    lekko podsmażamy I zalewamy jajkami wcześniej przygotowanymi

  4. smażymy do konsystencji chrupkiej frittaty,delikatnie zrumienionej
    przekładamy na talerz,posypujemy resztà świeżych ziòł i możemy jeszcze do smaku pokropić oliwà z oliwek najlepiej czosnkowà

    Smaczności ;-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń