Do góry

Zupy Przepis na:

Zielona zupa-krem z groszku

Zielona zupa-krem z groszku

Autor:

Przepisów i artykułów: 49 Ocena: 965

Dodano:

Odsłon: 3531

Efektowny kolor i smak.

Składniki

  • 1 kg młodego zielonego groszku (może byż mrożony)
  • 1 szklanka śmietany 30%
  • 1 cebula
  • 3 szklanki bulionu warzywnego
  • oliwa
  • sól, pipeprz, czosnek granulowany
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebulę pokrój w drobną kostkę. Podsmaż na oliwie razem z groszkiem. Przełóż do garnka z bulionem i gotuj pod przykryciem ok. 10-15 min, a następnie zmiksuj. Przypraw solą, pieprzem, czosnkiem. Każdą porcję udekoruj kleksem ze śmietany.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń