Do góry

Śniadania Przepis na:

Zielone naleśniki z powidłami

Zielone naleśniki z powidłami

Autor: Rena1

Przepisów i artykułów: 60 Ocena: 224

Dodano: 20.01.2018

Odsłon: 1850

Naleśniki z powidłami są bardzo popularne. Dodatek szpinaku do ciasta nie zmienia smaku tylko są zdrowsze i bardziej oryginalne.

Składniki

  • 3 szkl mąki pszennej
  • 2 jajka
  • 1 szkl mleka
  • 1,5 szkl wody
  • 2 lulki szpinaku mrożonego
  • 1/4 łyżeczki mielonego kardamonu
  • 1 łyżka masła
  • 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżki cukru
  • Dodatkwo:
  • powidła śliwkowe
> 6 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Do miski wbić całe jajka, dodać rozmrożony szpinak, szczyptę soli, cukier i kardamon, zmiksować.

  2. Następnie dodać mleko wymieszane z wodą i rozpuszczone masło.

  3. Wsypać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia

  4. Wszystko razem dokładnie zmiksować. Gotowe ciasto odłożyć na pół godziny żeby odpoczęło.

  5. Na rozgrzanej patelni usmażyć cienkie naleśniki.

  6. Każdy naleśnik posmarować powidłami i zwinąć w rulon.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

BEATA1978 21 stycznia Wyglądają uroczo, musze sobie takie zafundować :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń