Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zielone papryki z nadzieniem z mielonego mięsa"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 279
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 279
Składniki
Mielone mięso włóż do misy. Dodaj pokrojony w kostkę boczek i 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, a potem imbir i fenkuł. Całość dopraw solą, pieprzem i dokładnie wymieszaj.
Papryki przekrój na pół i oczyść z gniazd nasiennych. Napełnij je masą mięsną i ułóż w brytfannie wysmarowanej oliwą. Dodaj resztę ząbków czosnku i pomidorki. Piecz w nagrzanym piekarniku w 180° C przez 30 minut.
Sałatę opłucz i porozrywaj na kawałki. Opłucz pietruszkę i poodrywaj listki. Posiekaj (część odłóż do dekoracji) resztę wymieszaj z sałatą. Z limonki wyciśnij sok, wymieszaj z miodem i resztą oliwy.
Sosem skrop liście sałaty i pietruszkę. Paprykę chili oczyść z nasion i drobno posiekaj. Wymieszaj z natką i posyp papryki. Podawaj z sałatą.Źródło: Na żywo