Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bieszczadzkie danie z okolic Wetliny.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 240
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 240
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki obrać, zetrzeć i wymieszać z mąką i solą. Następnie wrzucać łyżką kluski na gorący osolony wrzątek i gotować do czasu wypłynięcia klusek na powierzchnię, po czym odcedzić. Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć wyjąć z patelni powstałe skwarki, a na tym tłuszczu podsmażyć kluski. Gorące wyłożyć do miseczki, posypać pokrojoną bryndzą, skwarkami z boczku i podawać.