Do góry

Dodatki Przepis na:

Ziemniaki faszerowane brokułami

Ziemniaki faszerowane brokułami

Autor:

Przepisów i artykułów: 528 Ocena: 4528

Dodano:

Odsłon: 458

Dziś polecam faszerowane ziemniaki z warzywami, znakomity dodatek do mięsa, zamiast zwykłych gotowanych, nie tylko wyglądają dekoracyjnie, smakują rewelacyjnie.

Składniki

  • 15 dag boczku wędzonego
  • 6 większych ziemniaków
  • 1 opakowanie brokuł mrożonych lub świeżych
  • 20 dag sera żółtego
  • Cebula biała
  • Pieprz
  • Sól
  • Olej do smażenia
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. 1. Ziemniaki gotujemy w mundurkach.

  2. 2. Po ugotowaniu obieramy i kroimy na połowę.
    3. W każdej połówce robimy nożem otwór tak żeby powstała nam łódeczka.
    4. Łódeczki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i solimy.

  3. 5. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na rozgrzanym oleju.

  4. 6. Boczek kroimy w kostkę i dokładamy do cebuli.

  5. 7. Brokuły dzielimy na mniejsze różyczki i również dodajemy do cebuli, doprawiamy solą oraz pieprzem.

  6. 8. Gdy farsz jest już dobry napełniamy nim łódeczki.

  7. 9. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach i posypujemy na wierzch.

  8. 10. Ziemniaki zapiekamy 20 minut w 180 ˚ C.
    11. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 09 marca 2018 Bardzo apetycznie wygląda, że uwielbiam brokuły, to nie pozostaje mi nic innego, jak skubnąć kilka sztuk ;) Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń