Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zimne serniczki na kruchym spodzie"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 666
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 98
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 666
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 98
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Składniki
Pokruszone herbatniki zagnieć z kakao i masłem. Mieszanką wypełnij 6 okrągłych wykrojników o średnicy 8 cm. Wstaw je do lodówki. Żelatynę namocz w zimnej wodzie.
Serek wymieszaj ze skórką cytrynową i 2 łyżkami soku z cytryny. Dodaj 75 g cukru, wanilię i ubitą śmietanę. Żelatynę wyciśnij i rozpuść.
Wymieszaj z 2 łyżkami kremu i wmieszaj do reszty. Masę rozłóż na kruchym spodzie i wstaw na 4 godz. do lodówki. Cukier zagotuj w 3-4 łyżkach wody. Gdy się zarumieni, zdejmij z ognia i ostrożnie wlej śmietanę. Podgotuj i ostudź. Serniczki podawaj polane sosem.
Czas przygotowania: 60 minut (bez czasu chłodzenia). Poziom: średni.Źródło: TV14