Zupy Przepis na:
zimowa zupa warzywna

Przepisów i artykułów: 168 Ocena: 4420
Dodano: 06.01.2012
Odsłon: 8930
Składniki
- bulion drobiowy, 2 l
- marchew, 4 szt
- groszek, 150 g
- ziemniaki, 4 male
- seler, pol malego
- pietruszka, 2 szt
- koperek swiezy, garsc
- smietana lub jogurt naturalny, 1/4 szklanki
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
warzywa oczyscic. bulion (moze byc wywar z miesa, moze z kostki, jak kto woli) zagotowac, wrzucic do niego pietruszke, marchew i seler (pokrojone w kostke), gotowac ok 10 min. po tym czasie dodac ziemniaki, gotowac ok 5 min, na koncu dodac groszek i gotowac do miekkosci.
-
z zupy odlac 1 szkl plynu, wystudzic, polaczyc z jogurtem/ smietana (w ten sposob nie stworza sie grudki). calosc wlac do zupy, wymieszac, dodac koperek i gotowe :)
Komentarze do przepisu (2)

elle3 17 stycznia 2012Zgłoś do usunięcia
Bardzo dobra zupka :)1 Kto głosował? | Odpowiedz

goramarcina1 06 stycznia 2012Zgłoś do usunięcia
zupka wygląda pysznie - takie zupy są zdrowe,niskokaloryczne i dietetyczne.1 Kto głosował? | Odpowiedz