Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ziołowa rolada z migdałami"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 250
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 250
Składniki
Na nią wyłóż 50 dag tłustego twarogu utartego z 1/2 pęczka posiekanej natki, 1/2 pęczka posiekanego kopru i z ząbkiem rozdrobnionego czosnku. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Na jednym dłuższym boku pozostaw margines. Zwiń roladę i dokładnie sklej brzeg. Roztrzep widelcem całe jajko i posmaruj powierzchnię rolady.
Górę posyp płatkami migdałowymi. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piecz 15-18 minut.Źródło: Kobieta i życie