Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sponsorowane
Klasyczny obiad – mięso pachnące ziołami, cudnie chrupiące ziemniaki i sałatka z białej kapusty – to kolejna propozycja pysznego dania, które przygotujecie z największą łatwością. Kto z nas nie lubi chrupiących frytek czy ziemniaków. Łódeczki z ziemniaka smażone w urządzeniu Airfryer są obłędnie chrupiące na zewnątrz, a w środku zachowują delikatną strukturę – tylko z jedną łyżką oleju. Smażone przy wykorzystaniu gorącego powietrza zyskują na walorze smakowych i są bardziej zdrowe. Mięso pachnie ziołami, jest miękkie i delikatne. To pyszny obiad, skuście się!
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 673
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 42
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 673
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 42
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Składniki
Polędwiczkę wieprzową oczyszczamy z błon ,myjemy, kroimy w plastry o grubości ok. 1 cm i marynujemy w ziołach, czosnku, oliwie i przyprawach.
Ziemniaki obieramy, płuczemy, kroimy wzdłuż na pół, a następnie na mniejsze kawałki (uzyskujemy kształt półksiężyca). Ziemniaki przekładamy do miski, zalewamy wodą. Płuczemy je ok. 20 minut. Po tym czasie odcedzamy ziemniaki, osuszamy i skrapiamy oliwą.
Urządzenie Philips Airfryer rozgrzewamy do 160 stopni. Przekładamy ziemniaki do koszyczka i smażymy je przez ok 12-15 minut. Po tym czasie zwiększamy temperaturę do 190 stopni, dokładamy zamarynowane mięso i całość smażymy jeszcze ok. 10-12 minut.
Aby przygotować sałatkę, siekamy kapustę. Dodajemy pokrojoną drobno cebule i startą marchewkę. Warzywa mieszamy z majonezem, oliwą, sokiem z cytryny. Doprawiamy do smaku.