Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 04-01-2013
Chrupiące pierogi z aromatycznym farszem z czerwonej soczewicy.
Potrawka toskańska to łatwy i szybki obiad w dni powszednie, który można przy...
Odsłon: 1492
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 184
Przepis na kruche ciasteczka pełnoziarniste z otrębami, w których znajdziemy...
Odsłon: 478
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 436
Potrawka toskańska to łatwy i szybki obiad w dni powszednie, który można przy...
Odsłon: 1492
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 184
Przepis na kruche ciasteczka pełnoziarniste z otrębami, w których znajdziemy...
Odsłon: 478
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 436
Składniki
Soczewicę zalewamy wodą. Odstawiamy na ok. 30 minut. Po tym czasie dwukrotnie płuczemy , a następnie gotujemy do miękkości ( ok. 20 - 30 minut ) w osolonej wodzie. Z mąki , jajka , oleju , wody i soli zagniatamy ciasto. Zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na ok. 15 minut. Cebule kroimy w drobną kosteczkę. Podsmażamy chwilę na oleju i dodajemy ugotowaną soczewicę. Dorzucamy posiekaną natkę. Doprawiamy solą i pieprzem i majerankiem. Ciasto rozwałkowujemy i za pomocą szklanki wycinamy koła. Napełniamy przygotowanym farszem. Sklejamy tworząc falbankę lub tak jak ja sklejając widelcem. Wrzucamy na wrzącą wodę i od chwili wypłynięcia gotujemy jeszcze 2-3 min. Podajemy przyrumienione na masełku z cebulą. Smacznego!