Do góry

Dania główne Przepis na:

Żołądki z Indyka w sosie myśliwskim

Żołądki z Indyka w sosie myśliwskim

Autor:

Przepisów i artykułów: 248 Ocena: 1570

Dodano:

Odsłon: 3335

uwielbiam podroby a szczególnie żołądki, doprawione odpowiednio są pyszne

Składniki

  • 1 kg żołądków z indyka
  • 1 mały słoik papryki konserwowej
  • ½ słoika ogórków konserwowych
  • Chili ( specjalnie żeby było ostre )
  • Koncentrat pomidorowy
  • Vegeta
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • Sól
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. 1. Żołądki myjemy i kroimy na mniejsze kawałki.
    2. Zalewamy wodą i z dodatkiem Vegety gotujemy.

  2. 3. Paprykę kroimy na małe plasterki i dokładamy do żołądków.

  3. 4. Pieczarki również kroimy i dodajemy do żołądków

  4. 5. Do samą czynność robimy z ogórkami .

  5. 6. Pod koniec gotowania dodajemy koncentrat pomidorowe, ewentualnie doprawiamy jeszcze solą i doprawiamy chili.

  6. 7. Mąkę rozrabiamy z wodą zimną i hartując dodajemy do żołądków, chwilkę gotujemy.

  7. 8. Danie gotowe.
    9. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń