Do góry

Dania główne Przepis na:

Zrazy wołowe w sosie grzybowym

Zrazy wołowe w sosie grzybowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 928

Dodano:

Odsłon: 19522

Zapraszam na mojego bloga Paszczak gotuje.

Składniki

3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso pokroić na plastry, a następnie rozbić. Cebulę pokroić w piórka, ogórki na cztery części wzdłuż. Każdy plaster posmarować musztardą, położyć ogórek i cebulę i zawinąć, spiąć wykałaczkami. Tak przygotowane mięso obsmażyć na maśle. Przełożyć do gara, dodać przyprawy i grzyby, zalać wodą tak, żeby zakryło mięso i gotować do miękkości. Wyjąc zrazy, dodać pokruszone kromki chleba razowego, żeby zagęścić sos. Przełożyć zrazy do sosu. Doprawić solą i pieprzem

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

dayzi 08 listopada 2011 Rewelacyjny ten przepis, zraziki pyszne. Na pewno wykorzystam ten przepis wielokrotnie:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń