Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zrazy z morelami i pistacjami"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 179
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 179
Składniki
50 minut • Porcja 340 kcal • Koszt porcji ok. 5 zł • Przepis dla 4 osób
Piersi umyj, osusz i każdą z nich natnij wzdłuż, tworząc kieszeń. Natrzyj piersi solą i pieprzem z wierzchu i od środka, skrop oliwą i od- staw na 30 minut.
Morele zalej wodą i gotuj je na wolnym ogniu około 5 minut. Odcedź, osusz, pokrój w drobną kostkę i wymieszaj z posiekanymi pistacjami.
Nafaszeruj piersi przygotowanym nadzieniem i zepnij wykałaczkami. Obsmaż je na oliwie ze wszystkich stron. Następnie przełóż je do brytfanny i dopiekaj około 20 minut w temp. 180°C.
Do sosu z pieczenia dodaj masło i podsmaż na nim przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodaj pokrojone – w półksiężyce czerwoną cebulę i w słupki dymkę. Lekko oprósz solą. Dołóż upieczone piersi i podduś chwilę razem.Źródło: Kobieta i życie