Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa ala Meksykana

Zupa ala Meksykana

Autor:

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 6

Dodano:

Odsłon: 1770

Pożywna,syta,danie jednogarnkowe,polecam.

Składniki

  • Mięso mielone,cebula,czosnek,papryka,pomidor świeży lub puszka,marchew,seler,pora,pietruszka,koncentrat pomidorowy,przyprawa do,
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mielone usmaż na niewielkiej ilości oleju,tak aby powstały kuleczki,przełuż do garnka,następnie podsmaż cebulę i resztę warzyw bez papryki i pomidorów i bez czosnku.Warzywa pokrój w paski.Następnie warzywa dodaj do mięsa,zalej to bulionem lub wodą,dodaj liść,ziele,pokrojoną paprykę,gdy warzywa zaczną mięknąć dodaj pomidory,koncentrat,przyprawy do smaku i czosnek.Można dodać również pokrojone ziemniaki jeżeli Ktoś nie może się bez nich obyć lub wrzucić do zupy na talerzu gotowe frytki.Życzę smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Polecane przepisy: meksykana

Zobacz więcej

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń