Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa brzoskwiniowa

Zupa brzoskwiniowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 484 Ocena: 3323

Dodano:

Odsłon: 122

Prosta i szybka w przygotowaniu zupa owocowa z makaronem - dziś w wersji brzoskwiniowej:) W sam raz na upalne dni lub w zimie jako wspomnienie lata:)

Składniki

  • brzoskwinie świeże 4 szt /lub 8 połówek z puszki/
  • woda 1 l
  • cukier ok. 3 łyżek
  • mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
  • sok z cytryny do smaku
  • makaron
1-2 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Do zupy powinniśmy wybrać brzoskwinie bardzo dojrzałe i soczyste. Owoce obieramy ze skórki i kroimy na kawałki. Wrzucamy do garnka z wodą, zagotowujemy i gotujemy na małym ogniu 5-7 min. Słodzimy i dodajemy soku z cytryny do smaku. Na koniec dodajemy mąkę ziemniaczaną rozmieszaną w niewielkiej ilości zimnej wody, mieszamy i zagotowujemy.
    Jeśli używamy brzoskwiń z puszki owoce również kroimy i dodajemy 0,5 szklanki wody mniej a zamiast niej dodajemy zalewę z puszki.
    Zupę podajemy z makaronem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń