Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa capocabana"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 172
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 172
Składniki
Cebulę oraz czosnek posiekaj i podsmaż na rozgrzanym oleju. Dodaj krewetki, dolej wino i duś 10 minut.
Namoczoną wcześniej fasolę (najlepiej przez noc) ugotuj w bulionie rybnym. Kiedy będzie prawie miękka, dodaj przekrojonego pomidora bez skórki i przypraw całość solą oraz pieprzem.
Po kwadransie gotowania zmiksuj warzywa z wywarem za pomocą blendera.
Tak przygotowany krem wlej do garnka z krewetkami. Następnie dorzuć pokrojoną w kostkę zieloną paprykę i gotuj około 10 minut.
Na koniec dopraw zupę solą, pieprzem, ostrą papryką i łyżeczką octu. Wymieszaj i rozlej ją do miseczek wypełnionych ugotowanym ryżem.Źródło: Telemax