Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybko, wykwintnie,smacznie
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13296
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 514
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9888
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13296
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 514
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9888
Składniki
Na patelni rozgrzewamy masło i oliwę, dodajemy drobno posiekaną cebulę i przesmażamy aż cebula się ładnie zezłoci. Nasępnie podlewamy białym winem, a gdy odparuje wlewamy na patelnię szklanke bulionu, przykrywamy i dusimy jakieś 15 minut. Następnie wrzucamy wszystko do gorącego wywaru, doprawiamy i gotujemy jeszcze jakieś 2 min. Do malutkich żaroodpornych miseczek wlewamy porcję zupy, na każdej z nich kładziemy bagietkę, posypujemy startym serem i wkladamy na minutę do piekarnika /z opcją grillowania/ , żeby ser ładnie się zapiekł. I możemy jeść :-)))