Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybko, wykwintnie,smacznie
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1293
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1737
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 133
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 533
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1293
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1737
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 133
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 533
Składniki
Na patelni rozgrzewamy masło i oliwę, dodajemy drobno posiekaną cebulę i przesmażamy aż cebula się ładnie zezłoci. Nasępnie podlewamy białym winem, a gdy odparuje wlewamy na patelnię szklanke bulionu, przykrywamy i dusimy jakieś 15 minut. Następnie wrzucamy wszystko do gorącego wywaru, doprawiamy i gotujemy jeszcze jakieś 2 min. Do malutkich żaroodpornych miseczek wlewamy porcję zupy, na każdej z nich kładziemy bagietkę, posypujemy startym serem i wkladamy na minutę do piekarnika /z opcją grillowania/ , żeby ser ładnie się zapiekł. I możemy jeść :-)))