Do góry

Zupy Przepis na:

zupa cebulowa

zupa cebulowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 493 Ocena: 6154

Dodano:

Odsłon: 3956

Bardzo szybka w wykonaniu i bardzo smaczna.

Składniki

  • cebule średnie 4 szt.
  • czosnek 2 ząbki
  • kostki rosołowe 3 szt.
  • łyżka przecieru pomidorowego
  • Oregano, bazylia, sól, pieprz
  • bułka ulubiona.
  • Olej do smażenia
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju.

    W między czasie zagotować 2 litry wody z kostką rosołową.

    Zeszkloną cebulę dodać razem z przecierem, zgniecionym czosnkiem do

    rosołu.

    Doprawić przyprawami i gotować ok.10 minut.

  2. Bułkę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju aż się zarumieni.

    Podawać do zupy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń