Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta w przygotowaniu, sycąca i bardzo aromatyczna.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 172
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 172
Składniki
Cebulę kroimy w piórka i dusimy na oliwie z dodatkiem masła, dodajemy do niej również czosnek i cukier. Cebula powinna się lekko skarmelizować , ale nie usmażyć. Następnie wlewamy do niej bulion i gotujemy na małym ogniu ok. 40 minut. Na koniec dodajemy gałkę muszkatołową oraz świeżo posiekany tymianek i pietruszkę. Rozlewamy zupę do kokilek i posypujemy startym żółtym serem. Chwilę zapiekamy w piekarniku, aż ser się rozpuści. Zupę podajemy z grzankami z bagietki (mogą to być zwykłe grzanki lub z serem żółtym).