Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa cebulowa"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 200
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 200
Składniki
Cebule obierz, przekrój wzdłuż, pokrój. W garnku rozpuść masło, dodaj olej, podgrzej i wrzuć cebulę. Smaż na złoty kolor, dodaj drobno posiekany czosnek, zasyp mąką. Wymieszaj i duś.
Wlej bulion, wymieszaj i gotuj 10 minut. Dodaj sól i pieprz. Zupę możesz zmiksować.
Bagietkę pokrój na kromki, posmaruj masłem z obu stron i podsmaż na patelni.
Posyp startym serem i jeszcze chwilę smaż. Zupę podawaj bardzo gorącą. Na każdej kładź grzankę.
Czas przygotowania ok. 40 min.Źródło: Dobry Tydzień