Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa cebulowa - w 30 minut"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 172
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 172
Składniki
- 30 dkg cebuli,- masło lub margaryna,- 100 ml białego wytrawnego wina, - 15 dkg żółtego sera, - kostka rosołowa, - 4 kromki opieczonego chleba tostowego, - sól, pieprz, papryka.
Przygotuj 1,5-litrowe naczynie żaroodporne. Ugotuj rosół z kostki i litra wody.
Pokrojoną w cienkie plasterki cebulę duś w maśle pod przykryciem 8 minut. Dodaj do niej rosół z kostki i wino. Przypraw do smaku.
Gotuj przez 8 minut - w połowie ustawionego czasu gotowania obrócić naczynie o 180 stopni.
Do wrzącej zupy wsyp połowę startego sera.
Zupę rozlej do miseczek, dodać grzankę z chleba i posypać startym serem. Wstaw jeszcze do kuchenki na 2 minuty.
Czas przygotowania - ok. 30 minut, z czego 18 minut samego gotowania.Źródło: INTERIA.PL