Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa chlebowa z Pałuk

Zupa chlebowa z Pałuk

Autor:

Przepisów i artykułów: 2069 Ocena: 46287

Dodano:

Odsłon: 7061

Przeglądając kuchnię wielkopolską natknąłem się na zupę chlebową ,bardzo smaczną i szybką w przygotowaniu.

Składniki

  • 2 l bulionu mięsno-warzywnego
  • 400 g czerstwego chleba (u mnie żytni)
  • 300 g cienkiej kiełbasy
  • 200 g wędzonego boczku
  • 4 jajka
  • sól ,pieprz
5-6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kiełbasę i boczek kroimy w drobną kostkę. Chleb rozdrabniamy i zalewamy 750 ml wrzątku i mieszamy na jednolitą masę. Do masy wlewamy bulion mięsno-warzywny. Jajka roztrzepujemy w 500 ml zimnej wody ,dolewamy do całości razem z pokrojoną kiełbasą i boczkiem. Zagotowujemy (ciągle mieszając) ,do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Kurka_domowa 09 grudnia 2014 Bardzo fajny przepis, już wiem jak wykorzystam pozostałości z niedzielnego rosołu :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Ewaaa 05 grudnia 2014 znam tą zupę, jest pyszna i nadaje się akurat na zimowo - jesienne szybkie obiady Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

luna76 05 grudnia 2014 zastanawiałam się kiedyś nad ugotowaniem takiej zupy, ale w mojej wyobraźni nie wyglądała tak apetycznie :D chyba się skusze :) Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Obserwator 05 grudnia 2014 Polecam, pyszna. Przypadnie do gustu lubiącym grochówkę. Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń