Do góry

Przekąski Przepis na:

Zupa „Chrzanica”

Zupa „Chrzanica”

Autor:

Przepisów i artykułów: 2266 Ocena: 14071

Dodano:

Odsłon: 1034

Smaczne, aromatyczne danie na Wielkanoc.

Składniki

  • Woda 6 szklanek
  • Chrzan tarty 4 łyżki
  • Kiełbasa własnego wyrobu ½ kg
  • Kwaśna śmietana 1 szklanka
  • Mąka pszenna 1 łyżka
  • Sól i pieprz do smaku
  • Sok z cytryny do smaku
  • Jajka 5 szt.
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić na połówki. Wodę zagotować z pokrojoną kiełbasą, zalać śmietaną rozmąconą z mąką i mieszając gotować do zgęstnienia. Dodać chrzan, przyprawy do smaku i podawać z jajkami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń