Do góry

Zupy Przepis na:

zupa dyniowa z bundzową wkładką

zupa dyniowa z bundzową wkładką

Autor:

Przepisów i artykułów: 240 Ocena: 1653

Dodano:

Odsłon: 219

lekka zupa (bez mięsa i cebuli) z serową wkładką - zamiast 2, 1 danie obiadowe :) i alternatywa do zupy dyniowej z mlekiem

Składniki

1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Dynie i kalarepę obieram, kroję i gotuję w ok. 1,5 l wody - 20 minut.
    Blenduję.

  2. Dorzucam różyczki umytego brokuła i po szczypcie przypraw. Gotuję 5-8 minut.

  3. Bundz kroję na kawałki (akurta trójkąciki jest wygodnie bo kupuje kawałek z koła, więc odcinam paski węższego końca).
    Wyśmienicie mięknie, lekko się roztapia i podkreśla delikatność zupy. Pyszne i sycące :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń