Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa dyniowa z nutką Tajlandii

Zupa dyniowa z nutką Tajlandii

Autor:

Przepisów i artykułów: 13 Ocena: 123

Dodano:

Odsłon: 4740

Pyszna i szybka zupa sezonowa o orientalnym smaku

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Marchew obrać, pokroić talarki, gotować w małej ilości wody przez 10 -15 minut. Dodać pokrojoną papryczkę, bez gniaz nasiennych

  2. Dynię obrać, pokroić i dodać do marchwi, gotować kolejne 15 minut.

  3. Gdy warzywa będą już miękkie, zupę zdjąć z ognia, dodać imbir, pastę curry i zmiksować blenderem. Gotować przez kolejne 5 minut. Następnie dodać mleko kokosowe.

  4. Zioła opłukać, pokroić niezbyt drobno i dodać do zupy zdjętej z ognia. Zostawić zupę na 5 minut,aż przejdzie aromatem ziół.

  5. Na talerzu posypać zupę pestkami dyni i słonecznika.

  6. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

annawk 31 października 2011 fajna ta dyniowa, a pomysł z pestkami - wyśmienity

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń