Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taką zupę robiła moja babcia, robi i mama. Przyprawiona octem i cukrem. Najlepsza!
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 567
Polecam.
Odsłon: 221
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 483
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 57
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 567
Polecam.
Odsłon: 221
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 483
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 57
Składniki
Fasolę (namoczoną przez noc w wodzie), zalej nową wodą i zagotuj. Zdejmij szumowiny. Dodaj włoszczyznę startą na tarce, ziele i liście. Gotuj do miękkości fasoli. Dodaj ziemniaki pokrojone w kostkę. Po 10 minutach dołóż pokrojoną w półplasterki i podsmażoną na rumiano kiełbasę i cebulę. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Zupę zabiel śmietaną. Dodaj cukier i ocet. Dopraw do smaku pieprzem, solą i majerankiem.