Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taką zupę robiła moja babcia, robi i mama. Przyprawiona octem i cukrem. Najlepsza!
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 171
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 367
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1645
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3080
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26469
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 171
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 367
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1645
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3080
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26469
Składniki
Fasolę (namoczoną przez noc w wodzie), zalej nową wodą i zagotuj. Zdejmij szumowiny. Dodaj włoszczyznę startą na tarce, ziele i liście. Gotuj do miękkości fasoli. Dodaj ziemniaki pokrojone w kostkę. Po 10 minutach dołóż pokrojoną w półplasterki i podsmażoną na rumiano kiełbasę i cebulę. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Zupę zabiel śmietaną. Dodaj cukier i ocet. Dopraw do smaku pieprzem, solą i majerankiem.