Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa fasolowo-pomidorowa

Zupa fasolowo-pomidorowa

Autor: GREGORHSPEED

Przepisów i artykułów: 1608 Ocena: 37154

Dodano: 21.09.2017

Odsłon: 6691

Bardzo smaczna, prosta w przygotowaniu zupa robi się prawie sama w nie więcej niż 30 min.

Składniki

  • 1 cebula
  • 1 marchew
  • 1 por (biała część)
  • 3 średniej wielkości ziemniaki
  • 1 łyżka masła
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 liść laurowy
  • 2 ziarna ziela angielskiego
  • 1 puszka krojonych pomidorów
  • 1 puszka białej fasoli
  • 1 żółta papryka
  • szczypiorek
  • mielona kozieradka
  • sól, pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Cebulę siekamy, wrzucamy na podgrzane masło razem z cienko pokrojoną na plasterki marchewką, pokrojonym w piórka porem, pokrojonymi w kostkę ziemniakami, chwilę podsmażamy. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, liść laurowy i ziele angielskie. Smażymy 1-2 min, zalewamy pomidorami, chwilę dusimy, cały czas mieszamy. Całość zalewamy wrzątkiem (1,2 l), gotujemy 5 min, dodajemy fasolę razem z zalewą, pokrojoną paprykę i gotujemy do jej miękkości. Do smaku doprawiamy mieloną kozieradką, solą i pieprzem. Podajemy z posiekanym szczypiorkiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

anetaa200 04 października Witam !!!
Zupka przepyszna treściwa wspaniała w smaku i bardzo szybko się ją robi !!! Ja do swojej jeszcze dodałam pokrojoną w kawałeczki pierś z kurczaka !!! Polecam z czystym sumieniem - dziś również robię ją na obiad :) Pozdrawiam serdecznie
Odpowiedzi: 1 ▼

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Futka 22 września Pyszna i treściwa zupka :)
Chętnie wproszę się na talerzyk :)
Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń