Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa gulaszowa z indyka i mozzarellą.

Zupa gulaszowa z indyka i mozzarellą.

Autor:

Przepisów i artykułów: 73 Ocena: 1142

Dodano:

Odsłon: 4188

Pyszna zupa gulaszowa z indyka i mozzarelli, szybka w przygotowaniu i bardzo smaczna. Polecam serdecznie. Smacznego !!!

Składniki

  • Udziec z indyka bez kości 1 kg.
  • Marchew 1 szt.
  • Pietruszka 1 szt.
  • Cebula 1 szt.
  • Papryka 1 szt.
  • Pieczarki 3 szt.
  • Papryczka chilli 1 szt.
  • Mozzarella 1 szt.
  • Ziemniaki 3 szt.
  • Natka pietruszki pęczek.
  • Woda 2 l.
  • Koncentrat pomidorowy 1/2 słoiczka.
  • Smietanka 30 % 100 ml.
  • Oregano 3 łyżki stołowe.
  • Czosnek 3 ząbki.
  • Papryka słodka mielona 3 łyżki stolowe.
  • Liść laurowy 2 szt.
  • Ziele angielskie 3 szt.
  • Sól do smku
  • Pieprz do smaku
  • Olej.
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso umyć i pokroić w drobną kostkę, wrzucić do miski i wsypać wszystkie przyprawy wraz z posiekanym czosnkiem, solą i olejem, wszystko należy wymieszać.
    Wszystkie warzywa kroimy w drobną kostkę, natkę siekamy.
    Rozgrzewamy garnek i podsmażamy zamarynowanego indyka, następnie dorzucamy wszystkie warzywa oprócz natki pietruszki i podsmażamy kolejne 5 minut, następnie zalewamy wodą i dorzucamy ziemniaki.
    Całość gotujemy ok 30 minut, po tym czasie dodajemy koncentrat, śmietankę i natkę, zagotowujemy.
    Zupa jest gotowa, podajemy ją z mozzarellą pokrojoną w kostkę.
    Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń