Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa typowo wiosenno-letnia przygotowana z samych młodych warzyw, co czyni ją bardziej apetyczną i smaczną. Polecam.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 681
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 109
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 44
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 681
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 109
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 44
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Składniki
Pierś lub żeberka zalać ok.1,5l wody i gotować do miękkości razem z liściem laurowym.
W tym czasie obrać marchew i pietruszkę, pokroić w talarki, liść selera i lubczyku porwać na małe kawałki, pora pokroić, a ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Kalafiora podzielić na różyczki.
Do mięsnego wywaru dodać wszystkie warzywa i gotować do miękkości. Doprawić solą i pieprzem.
Na koniec zaprawić śmietaną i posypać /nie żałując/ koperkiem. Pyszna i pachnąca zupka gotowa do jedzenia. SMACZNEGO!