Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa kalafiorowa z makaronem penne

Zupa kalafiorowa z makaronem penne

Autor: GREGORHSPEED

Przepisów i artykułów: 1628 Ocena: 37658

Dodano: 09.08.2017

Odsłon: 906

Jak to zwykle bywa, zupy smaczne i zdrowe są. Tym razem zachciało się kalafiorowej, która wybornie smakuje na ciepło, jak i na zimno. Delikatny smak zupy i połączenie pożywnego makaronu okazało się strzałem w dziesiątkę.

Składniki

  • 1 marchew
  • 1 pietruszka
  • 1 kawałek selera
  • 1 kalafior
  • 150 g makaronu penne
  • 150 ml mleka
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Jarzyny kroimy, zalewamy zimną wodą (1,5 l), lekko solimy i gotujemy 15 min na wolnym ogniu.
    Kalafior dzielimy na różyczki, dodajemy do zupy, gotujemy 10 min.
    Do całości dodajemy makaron, gotujemy do jego miękkości, co jakiś czas mieszając.
    Następnie dolewamy mleko, lekko podgrzewamy.
    Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń