Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W ogrodzie pięknie rośnie koper i inne warzywka. Oczywiście nie mogłam się oprzeć. Lekka, smaczna i szybka zupa koperkowa.
Smakowite kotlety zrobione z makaronu pokrojonego w kostkę fileta drobiowego,...
Odsłon: 24
Mocno kakaowy z wiśniami. Te lekko kwaśne wiśnie są skarbnicą wielu cennych...
Odsłon: 1068
Szybka sałatka idealna na śniadanie świąteczne. Wiosenny zestaw warzyw. Sałat...
Odsłon: 433
Typowe ciasto na nadchodzące święta . Wersji tego ciast jest bardzo dużo, ale...
Odsłon: 3682
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 194
Smakowite kotlety zrobione z makaronu pokrojonego w kostkę fileta drobiowego,...
Odsłon: 24
Mocno kakaowy z wiśniami. Te lekko kwaśne wiśnie są skarbnicą wielu cennych...
Odsłon: 1068
Szybka sałatka idealna na śniadanie świąteczne. Wiosenny zestaw warzyw. Sałat...
Odsłon: 433
Typowe ciasto na nadchodzące święta . Wersji tego ciast jest bardzo dużo, ale...
Odsłon: 3682
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 194
Składniki
Warzywna myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Pora kroimy w plasterki. Warzywa dusimy na oleju ok. 5 do 7 minut. Zalewamy wodą. Gdy warzywa będą miękkie, dodajemy ryż, solimy i gotujemy do jego miękkości. Pod koniec gotowania zupę zalewamy śmietaną roztrzepana z mąką. Doprawiamy do smaku. Gdy wszystko się zagotuje zestawiamy z palnika i wsypujemy świeżo umyty i posiekany koper.