Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa koperkowa

Zupa koperkowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 186 Ocena: 2896

Dodano:

Odsłon: 6288

Szybka, prosta i sycąca zupa. Zasmakuje każdemu a w szczególności dzieciom. Polecam

Składniki

  • 2 litry wywaru warzywnego lub rosołku
  • 1 duży ziemniak
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1 duży pęczek koperku
  • 4-5 jajek
  • śmietana lub jogurt naturalny
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ziemniaka, marchew i pietruszkę obieramy i myjemy. Pietruszkę i marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach. Ziemniaka kroimy w kosteczkę. Rosół lub wywar zagotowujemy. Na gotujący wrzucamy starte warzywa oraz pokrojonego ziemniaka. Gotujemy ok 10-15 min do miękkości warzyw. Jajka gotujemy na twardo. Koperek myjemy, siekamy i wrzucamy do zupy. jajka studzimy, obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Na talerz lub do miseczki nalewamy zupkę, dodajemy jajka i zabielamy śmietaną lub jogurtem naturalnym. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń