Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa koperkowo-szczypiorkowa z pulpecikami

Zupa koperkowo-szczypiorkowa z pulpecikami

Autor:

Przepisów i artykułów: 144 Ocena: 1533

Dodano:

Odsłon: 343

Moja pyszna, aromatyczna zupa koperkowo-szczypiorkowa na klopsikach. Dzieciaki uwielbiają.

Składniki

  • 0,5 kg zmielonej łopatki / szynki
  • 3 marchewki
  • 5 ziemniaków
  • 1 pietruszka
  • pół szklanki ryżu
  • pęczek koperku
  • pęczek szczypiorku
  • sól,pieprz, papryka, oregano
  • 1 podłużny serek topiony ziołowy
  • 2 ziarenka ziela angielskiego, liść laurowy
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Łopatkę/szynkę zmielić, doprawić do smaku. Zetrzeć jedną marchewkę i połączyć z mięsem. Uformować malutkie klopsiki.

    Do dużego garnka wlać wodę, wrzucić listek laurowy i 2 ziarenka ziela angielskiego. Ziemniaki pokroić w kostkę, pietruszkę w plasterki, a marchewkę zetrzeć na tarce. Wrzucić klopsiki, gotować aż warzywa będą prawie miękkie. Dodać ryż i serek topiony, gotować jeszcze około 15 minut. Doprawić do smaku. Na końcu dodać pokrojony koperek i szczypiorek. Pycha!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń