Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja pyszna, aromatyczna zupa koperkowo-szczypiorkowa na klopsikach. Dzieciaki uwielbiają.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 201
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 201
Składniki
Łopatkę/szynkę zmielić, doprawić do smaku. Zetrzeć jedną marchewkę i połączyć z mięsem. Uformować malutkie klopsiki. Do dużego garnka wlać wodę, wrzucić listek laurowy i 2 ziarenka ziela angielskiego. Ziemniaki pokroić w kostkę, pietruszkę w plasterki, a marchewkę zetrzeć na tarce. Wrzucić klopsiki, gotować aż warzywa będą prawie miękkie. Dodać ryż i serek topiony, gotować jeszcze około 15 minut. Doprawić do smaku. Na końcu dodać pokrojony koperek i szczypiorek. Pycha!