Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa krem z krewetkami"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 655
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 87
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 655
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 87
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Składniki
Obierz ziemniaki, marchewkę oraz seler i pokrój na drobne kawałki. Oczyść pory i drobno posiekaj w krążki.
Boczek pokrój w kostkę.
Na patelni rozgrzej olej. Wsyp wszystkie warzywa i boczek. Podsmażaj wszystko przez kilka minut.
Przełóż warzywa do głębo kiego garnka i zalej je wrzątkiem. Gdy wywar się zagotuje, dodaj kostkę rosołową.
Uwaga! Zamiast gotowego bulionu możesz zastosować wywar rosołowy domowej roboty.
Warzywa w wywarze gotuj na małym ogniu przez około 30 minut, aż będą miękkie.
Ugotowaną zupę zmiksuj na gładką masę.
Obierz czosnek, przeciśnij przez wyciskarkę i zeszklij na rozgrzanym maśle. Dodaj krewetki i lekko je podsmaż.
Zupę rozlej na talerze, dodaj krewetki. Dodaj łyżkę jogurtu naturalnego i udekoruj szczypiorkiem.Źródło: Tele Tydzień