Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa Krem z pomidorów

Zupa Krem z pomidorów

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 9

Dodano:

Odsłon: 7262

Danie lekkie pożywne i bardzo zdrowe .

Składniki

  • - 1,5 kg pomidorów
  • - 2 ząbki czosnku
  • - 250-300 ml bulionu (rosół)
  • - śmietana 18 %
  • - natka pietruszki
  • - przyprawy pieprz , sól bazylia , oregano
  • - makaron lub ryż
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Zaczynamy od przygotowania bulionu czyli rosołu może być warzywny lub drobiowy wedle uznania (do rosołu dodaje czosnek).

  2. Pomidory nacinamy i zalewamy wrzątkiem to ułatwi nam usuniecie skórki. Gdy pozbędziemy się skórki z pomidorów wycinamy gniazda nasienne . Całość wrzucamy do wysokiego naczynia i blenderujemy pomidory , a jeśli mamy świeżą bazylie również wrzucamy do blendera. Wszystko wrzucamy do bulionu i gotujemy doprawiamy do smaku pieprzem , solą i oregano
    (można też dodać dwie łyżeczki cukru) . Podajemy ze śmietanką i natką pietruszki . Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń