Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa krem z pomidorów"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 226
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 226
Składniki
Z pomidorów usuń pestki. Miąższ pokrój w kostkę. Cebulę i czosnek posiekaj i zeszklij na oliwie. Dodaj pomidory i zioła. Duś 20 minut.
Gdy pomidory się rozgotują, dolej bulion. Całość zagotuj i zmiksuj. Połącz ze śmietaną. Mąkę wymieszaj z mlekiem, solą i jajkiem. Usmaż naleśniki. Jeszcze ciepłe posmaruj sosem pesto. Zwiń. Zupełnie zimne pokrój w plasterki. Zupę podgrzej, rozlej do talerzy. Do każdej porcji włóż po kilka naleśnikowych ślimaczków. Przed podaniem posyp orzeszkami piniowymi i udekoruj bazylią.Źródło: Na żywo