Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa krem z pora

Zupa krem z pora

Autor: pasjonata

Przepisów i artykułów: 66 Ocena: 548

Dodano: 31.05.2017

Odsłon: 1721

Pyszna zupa z grzankami

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Usuń zewnętrzne liście z pora, pozostałą część warzywa pokrój na plasterki. Szczypiorek i cebulę dymkę drobno posiekaj. Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę.

  2. W garnku o grubszym dnie rozgrzej masło razem z oliwą z oliwek. Dodaj pokrojone składniki. Całość podsmaż przez ok. 5 minut, mieszając co jakiś czas.

  3. Podsmażone jarzyny zalej wywarem i zagotuj. Następnie zmniejsz ogień i gotuj do miękkości warzyw, przez ok. 15 minut.

    Garnek zestaw z ognia, dodaj śmietanę i zmiksuj przy pomocy blendera na gładki krem. Dopraw solą i pieprzem.

  4. Podawaj z grzankami.

    Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń