Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa krem z selera naciowego

Zupa krem z selera naciowego

Autor:

Przepisów i artykułów: 2092 Ocena: 46819

Dodano:

Odsłon: 1964

Bossko, lekko ,smacznie

Składniki

  • 1 kg selera naciowego
  • 1 łyżka masła
  • 1 l bulionu cielęcego
  • 20 g pasków grzybów mun
  • 100 g drobnego makaronu
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Seler kroimy w kostkę (natkę zostawiamy), podsmażamy na maśle, zalewamy gorącym bulionem. Gotujemy 15 min, zestawiamy z ognia, lekko studzimy i miksujemy. Następnie dodajemy grzyby mun, gotujemy 10 min. Następnie wrzucamy makaron, gotujemy do jego miękkości. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką selera.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Futka 03 stycznia 2016 Boska zupka! Świetne połączenie smaków :) I jeszcze te grzybki - mniam! :D Odpowiedzi: 1 ▼

6 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 02 stycznia 2016 Jeszcze takiej nie jadłam, Arku zaskakujesz mnie coraz bardziej pomysłami, noworoczne pozdrowienia :) <3 Odpowiedzi: 1 ▼

9 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń