Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszna i aromatyczna kremową zupę z fasolki szparagowej. Podana z chrupiącymi grzankami smakuje wybornie i syci na długo.
Dzisiaj smaczny, prosty, łatwy sernik. Sernik na kakaowym spodzie i z dodatki...
Odsłon: 142
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 185
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 940
Przepis na ten makowiec jest b. prosty, nieskomplikowany , a makowiec pyszny....
Odsłon: 3049
...pod choinkę. Polecam.
Odsłon: 269
Dzisiaj smaczny, prosty, łatwy sernik. Sernik na kakaowym spodzie i z dodatki...
Odsłon: 142
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 185
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 940
Przepis na ten makowiec jest b. prosty, nieskomplikowany , a makowiec pyszny....
Odsłon: 3049
...pod choinkę. Polecam.
Odsłon: 269
Składniki
Fasolkę płuczemy, obcinamy końce, przekrawamy na pół i przekładamy do garnka. Pozostałe warzywa obieramy. Ziemniaki, marchew, pietruszkę kroimy w kostkę i dodajemy do fasolki. Cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na oleju na złoty kolor, dodajemy do warzyw. Garnek z warzywami zalewamy wodą, dodajemy sól i pieprz, gotujemy pod przykryciem ok 40 minut. Nać selera kroimy na małe kawałki. W między czasie robimy grzanki. Ugotowaną i przestudzoną zupę blendujemy na gładki krem. Przelewamy do bulionetek, posypujemy natką selera i dodajemy grzanki.