Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszna i aromatyczna kremową zupę z fasolki szparagowej. Podana z chrupiącymi grzankami smakuje wybornie i syci na długo.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1288
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1726
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 112
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 522
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1288
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1726
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 112
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 522
Składniki
Fasolkę płuczemy, obcinamy końce, przekrawamy na pół i przekładamy do garnka. Pozostałe warzywa obieramy. Ziemniaki, marchew, pietruszkę kroimy w kostkę i dodajemy do fasolki. Cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na oleju na złoty kolor, dodajemy do warzyw. Garnek z warzywami zalewamy wodą, dodajemy sól i pieprz, gotujemy pod przykryciem ok 40 minut. Nać selera kroimy na małe kawałki. W między czasie robimy grzanki. Ugotowaną i przestudzoną zupę blendujemy na gładki krem. Przelewamy do bulionetek, posypujemy natką selera i dodajemy grzanki.