Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa krem ze strąków groszku

Zupa krem ze strąków groszku

Autor:

Przepisów i artykułów: 2091 Ocena: 46811

Dodano:

Odsłon: 6455

Pamiętacie o maksymie: Gotuję, nie marnuję ? Tym razem łuskaliśmy groszek do innego dania, zostały strąki…i wiecie co? Smak wymiata!

Składniki

  • 800 g strąków po groszku
  • 3 łyżki startego parmezanu
  • 1 łyżka kwaszonej śmietany
  • sól, pieprz
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Strąki gotujemy w osolonym wrzątku przez 30 min (wody wlewamy by zakryła strąki). Studzimy blendujemy (razem z wodą w której gotowały się), przecieramy przez drobne sito.
    Dodajemy parmezan, śmietanę (dokładnie łączymy), do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń