Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa meksykańska

Zupa meksykańska

Autor:

Przepisów i artykułów: 141 Ocena: 6669

Dodano:

Odsłon: 4243

Zupa meksykańska

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. - Paprykę i cebulę i czosnek kroimy w kostkę.

    - W garnku podsmażam cebulę i czosnek.

    - Dodaje mięso mielone i smażę przez chwilę ok. 5 minut.

    - Dodaje świeżą pokrojoną paprykę doprawiam solą pieprzem, chili, papryką słodką i kolendrą i całość smażę przez 10 minut.

    -Dodaje kukurydzę, czerwoną fasolę, pomidory z puszki, dwie szklanki wody i całość gotuje przez 20 minut.

    -Pod koniec gotowania dodaje szklankę wody jeśli zupa jest zbyt gęsta. Doprawiam solą i chili jeśli nie jest wystarczająco ostra.

    -Na koniec można dodać opcjonalnie koncentrat pomidorowy.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 07 marca 2018 Już czuję ten super smak :)
Taki składniki i dużo chili, to jest to, co lubię :D

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń