Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa paprykowa na piersi kurczaka"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 662
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 32
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 662
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 32
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Składniki
Pierś kurczaka umyj, osusz, pokrój na małe kawałki.
Paprykę upiecz w piekarniku, ostudź, po czym obierz ze skóry i potnij w paseczki.
W dużym rondlu roztop masło i zeszklij posiekaną cebulę. Dołóż mięso i smaż około 5 minut. Następnie dodaj pomidory razem z zalewą i kawałki papryki.
Wsyp sól, pieprz oraz ostrą i słodką paprykę. Gotuj zupę około 10 minut. Pod koniec dodaj posiekaną bazylię oraz oregano.
Każdą porcję udekoruj łyżką kwaśnej śmietany.
Czas: 60 min. 1 porcja = 260 kcalŹródło: Kurier TV