Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa paprykowa na piersi kurczaka

Zupa paprykowa na piersi kurczaka

Autor:

Przepisów i artykułów: 993 Ocena: 8450

Dodano:

Odsłon: 3

Wypróbowany przepis na "Zupa paprykowa na piersi kurczaka"

Składniki

  • kilogram piersi kurczaka
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki oliwy
  • 4 papryki czerwone
  • 2 cebule
  • puszka pokrojonych pomidorów w zalewie
  • po pół łyżeczki słodkiej i ostrej papryki
  • łyżeczka majeranku
  • pół szklanki kwaśnej śmietany
  • sól
  • pieprz
  • po pół pęczka bazylii i oregano
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Pierś kurczaka umyj, osusz, pokrój na małe kawałki.

  2. Paprykę upiecz w piekarniku, ostudź, po czym obierz ze skóry i potnij w paseczki.

  3. W dużym rondlu roztop masło i zeszklij posiekaną cebulę. Dołóż mięso i smaż około 5 minut. Następnie dodaj pomidory razem z zalewą i kawałki papryki.

  4. Wsyp sól, pieprz oraz ostrą i słodką paprykę. Gotuj zupę około 10 minut. Pod koniec dodaj posiekaną bazylię oraz oregano.

  5. Każdą porcję udekoruj łyżką kwaśnej śmietany.

  6. Czas: 60 min. 1 porcja = 260 kcal

    Źródło: Kurier TV

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń