Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa paprykowa z pulpetami serowymi

Przepis dnia 2012-11-04
Zupa paprykowa z pulpetami serowymi

Autor: leopard28

Przepisów i artykułów: 131 Ocena: 1936

Dodano: 28.10.2012

Odsłon: 29114

Wspaniały smak, idealna na zimne wieczory

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Paprykę przekroić, oczyścić, ułożyć na wyłożonej pergaminem blaszce. Piec ok 7 min. w temp 200 C. aż pojawią się pęcherzyki. Po wystygnięciu obrać ze skóry, pokroić w kostkę.

  2. W garnku na rozgrzanej oliwie zeszklić cebulę, dodać posiekany czosnek, wlać bulion, doprowadzić do wrzenia. Dodać paprykę i majeranek, gotować 25 minut. Zupę zmiksować, wlać śmietanę i sok z cytryny, podgrzać. Doprawić solą i pieprzem cayenne.

  3. Serek utrzeć z jajkiem, mąką, przyprawami, dodać koperek, wymieszać. Uformować małe pulpety, i wrzuć do gotującej się wody na 3-4 minuty. Pulpeciki osączyć, nałożyć do miseczek, zalać gorącą zupą. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

LeiaOrgana 07 czerwca 2013 Do wypróbowania, uwielbiam miksowane zupy, planuję zostawić skórkę na papryce :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

elzbieta8960 06 grudnia 2012 Wlasciwie to skory z papryki powinno sie pozbywac bo jest ciezko strawna a witaminy znajduja sie w miazszu :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

leopard28 23 listopada 2012 moza zostawic ze skora wlasnie dzie bede robiltazupe raz jeszcze

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Magda_lena 06 listopada 2012 mam pytanie... czy uważasz, ze paprykę można by zostawić ze skórką? Bo skoro wszystko się miksuje / blenderuje to po co pozbywać się witamin.....? :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

snorkmaiden21 28 października 2012 Bardzo podobne pulpeciki serowe w zeszłym sezonie podawał (jako tradycyjną włoską przekąskę) Fabio Viviani, ale u niego były smażone w głębokim tłuszczu i oczywiście nie nadawały się do zupy.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń