Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa pikantna z żołądków Indyka

Zupa pikantna z żołądków Indyka

Autor: KulinarnaChwila

Przepisów i artykułów: 142 Ocena: 734

Dodano: 23.03.2018

Odsłon: 412

Jednogarnkowe danie, smaczne, pożywne, rozgrzewające

Składniki

  • 1 kg żołądków z indyka
  • 30 dag pieczarek
  • Porcja rosołowa
  • 6 ogórków konserwowych
  • ½ słoika papryki konserwowej
  • Cebula
  • Vegeta
  • Koncentrat pomidorowy 200ml
  • Olej do smażenia
  • chili
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki mąki pszennej
5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. 1. Żołądki oczyszczamy i kroimy w paski, obgotowujemy, następnie odlewamy.

  2. 2. Porcje rosołową gotujemy z dodatkiem Vegety.
    3. Cebulę kroimy w kostkę prużymy na rozgrzanym oleju.

  3. 4. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki, solimy oraz pieprzymy.

  4. 5. Paprykę kroimy w paseczki i dodajemy do pieczarek.

  5. 6. Ogórki kroimy w kostkę i również dodajemy do warzyw, dusimy.

  6. 7. Żołądki wkładamy do garnka, zalewamy wywarem rosołowym i gotujemy

  7. 8. Gdy żołądki są już prawie dobre dodajemy warzywa.

  8. 9. Następnie dokładamy koncentrat pomidorowy i chili.

  9. 10. Mąkę rozrabiamy z niewielką ilością zimnej wody i hartując wlewamy do zupy.

  10. 11. Chwilę jeszcze gotujemy.
    12. Zupa gotowa.
    13. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń