Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kremowa zupa o ciekawym orientalnym smaku. Przepis pochodzi z ksiazki "Look and cook, Splendid soups"
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27487
Polecam, pychota.
Odsłon: 325
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 304
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27487
Polecam, pychota.
Odsłon: 325
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 304
Składniki
Marchew obrac pokroic w plasterki. Cebule posiekac,z pomaranczy wycisnac sok i utrzec skorke z jednej pomaranczy. Na masle dusic cebule okolo 2-3min. dodac marchewka, skorke z pomaranczy, coriander, sol i pieprz, dusic okolo 10 min.
Dodac wywar zkurczaka, zmiejszyc ogien i gotowac okolo 30 min. Nastepnie zmiksowac zupe w mikserze i przelac ponownie do garnka. Dodac smietanke i sok z pomaranczy. Doprawic sola i pieprzem wg uznania.