Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa pomidorowa klasyczna"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 190
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 190
Składniki
Pomidory sparz, obierz ze skóry i pokrój w kostkę. Cebulę drobno posiekaj.
W garnku na rozgrzanych 2 łyżkach masła zeszklij cebulę i dodaj pomidory. Chwilę podduś i zalej wywarem. Gotuj 5-6 minut i dopraw solą oraz pieprzem.
Bułkę pokrój w kostkę. Czosnek drobno posiekaj lub przeciśnij przez praskę, natkę porwij na kawałki.
Rozgrzej resztę masła. Zeszklij czosnek, wrzuć kawałki bułki i natkę. Smaż do czasu, aż grzanki będą miały złocisty kolor.
Zupę wlej do miseczek. Posyp grzankami i listkami bazylii.Źródło: Telemax