Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa pomidorowa z bazylią"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 658
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 31
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 658
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 31
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Składniki
Włoszczyznę oczyść, umyj i posiekaj, tak samo cebulę oraz czosnek. Pomidory sparz, obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Do dużego garnka włóż włoszczyznę, zalej wodą, dodaj zioła i rozpuszczoną kostkę rosołową. Gotuj ok. 30 min.
Na patelni na maśle podsmaż cebulę i czosnek. Dodaj pomidory, wymieszaj i chwilkę podsmaż.
Pomidory przetrzyj przez sito i dodaj do wywaru warzywnego. Dopraw zupę pieprzem, solą i całość gotuj jeszcze 5 minut. Odłóż kilka listków bazylii do dekoracji, resztę poszatkuj wraz z natką i dodaj do zupy.
Zupę podawaj z makaronem lub ryżem. Udekoruj kleksem śmietany i listkami bazylii.Źródło: Tele Tydzień