Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i sycąca zupa serowa. Idealna na jesienny obiad. Palce lizać
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 668
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 100
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 668
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 100
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Składniki
Boczek przesmaż na patelni lub w garnku o grubym dnie. Gdy wytopi się z niego tłuszcz, dodaj cebulę i zeszklij ją. Dorzuć obie papryki, smaż kilka minut, aż zaczną mięknąć. Oprósz mąką i smaż jeszcze 1-2 minuty, mieszając. Zalej bulionem i mlekiem skondensowanym, wymieszaj i gotuj, na średnim ogniu przez 5 minut. Zestaw z ognia, dodaj ser i mieszaj, aż się rozpuści. Jeśli trzeba, dosól do smaku.
Do miseczek włóż po porcji pomidorów, zalej gorąca zupą serową i posyp kolendrą.